wtorek, 24 listopada 2015
Zupa z selera z grzankami
Banalna i szybka w przygotowaniu jednoskładnikowa zupa krem, a jaka smaczna! :)
Składniki:
1 duży seler
ok. 1,2 l wody
majeranek
oregano
filiżanka kaszki orkiszowej
łyżka masła
Przygotowanie:
Selera obrać i pokroić, zalać wodą i gotować do miękkości. Kiedy zmięknie, wsypać powoli kaszkę mieszając, dodać oregano i majeranek i gotować jeszcze ok. 5 min. Dodać łyżkę masła, zmiksować, ewentualnie dosolić do smaku w wersji dla dorosłych. Podałam z grzankami zrobionymi z czosnku, oliwy i przyprawy prowansalskiej.
Źródło: opracowanie lek. med. Anny Romanowskiej pt." Gotowanie dla zdrowia", wyd. Towarzystwo Terapii Integralnej, 2012 Przemian" B. Temelie.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz