To danie powstało, kiedy po obiedzie zostało trochę ugotowanego brokuła i ziemniaków :-) Zmiksowałam, doprawiłam i pesto do ryżu, makaronu lub kanapek gotowe :)
Składniki:
Pół ugotowanego brokuła
1 ząbek czosnku (lub więcej dla dorosłych)
Sok z cytryny
Wiórki kokosowe
Orzechy włoskie lub prażone ziarna słonecznika
Oliwa lub masło
Ewentualnie pieprz i sól
Kawałek sera wegańskiego lub innego
Ryż brązowy (lub makaron)
Kurkuma
Przygotowanie:
Ryż wypłukać i gotować do miękkości ok. 35 min. Czosnek obrać i posiekać. Brokuła i resztę składników pesto zblendować lub rozdrobnić w rozdrabniaczu z ostrzem z literą S. Doprawić do smaku, wymieszać z ryżem, posypać starym wegańskim serem i podawać :)
Zjadł prawie wszystko :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz