sobota, 14 listopada 2015

Owoce na ciepło



Kiedy dziecko odmawia jedzenia kaszy i wyjada z niej owoce, można zrobić mu taki przysmak na śniadanie lub deser :) Ciepłe owoce smakują najlepiej jesienią i zimą.

Składniki (dla 1 dziecka):
1 gruszka
1/2 jabłka
2 suszone morele
2 goździki
1 łyżeczka rodzynek
szczypta cynamonu
mielone orzechy laskowe lub włoskie

Przygotowanie:
Morele i rodzynki namoczyć na noc wraz z goździkami w 1/4 szklanki wody. Rano wyjąć goździki. Obrać owoce i pokroić w dużą kostkę, gotować kilka minut z bakaliami i cynamonem w wodzie, w której się moczyły bakalie. Posypać mielonymi orzechami i podawać od razu :) Ja nie rozdrabniałam moreli, podałam całe.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz