Składniki:
Warzywa ugotowane na parze al dente (u mnie marchew, cukinia, kalafior, kapusta pekińska)
2 garście ugotowanej ciecierzycy
łyżka rodzynek
2 łyżki sezamu
Imbir świeży (plasterek)
Sos z tahini
Szczypta kminu rzymskiego i curry
Olej kokosowy do smażenia
Makaron (u mnie żytnie świderki)
Przygotowanie:
Na patelni rozgrzać olej, wrzucić drobno pokrojony imbir i kmin rzymski oraz curry i smażyć minutę, dodać ciecierzycę i warzywa, podlać ciepłą wodą i dusić kilka minut pod przykryciem. W tym czasie ugotować makaron. Warzywa wymieszać z sosem z tahini i makaronem. Można posypać serem np. wegańskim lub innym lub płatkami drożdżowymi.
Ugotujcie więcej warzyw i jutro podajcie je z komosą ryżową :) Przepis tu :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz