niedziela, 31 lipca 2016
Bananowy twarożek z tofu
Mój synek nie chce jeść tofu, ani naturalnego ani z przyprawami, ani w zupie, ani w innym daniu głównym. Ale kiedy przyrządziłam dziś tofu na słodko i posmarowałam nim naleśniki, zjadł ze smakiem. Mnie również taka wersja tofu na słodko bardzo przypadła do gustu i z pewnością będę do niej wracać. Zachęcam do wypróbowania! Banalnie proste i ekspresowe w przygotowaniu.
Składniki:
180 g naturalnego tofu (bez GMO)
3 łyżki soku z cytryny
1 łyżka mleka roślinnego
1 bardzo dojrzały banan
1 łyżka migdałów bez skórki lub nerkowców
szczypta cynamonu
1-2 suszone morele lub daktyle uprzednio namoczone w wodzie lub syrop daktylowy lub klonowy (jeśli lubicie słodko, w przeciwnym razie można pominąć)
Przygotowanie:
Tofu i banana rozgnieść widelcem, dodać pozostałe składniki i zblendować. Świetnie smakuje jako dodatek do naleśników, np karobowych :)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz