Banalnie proste, szybkie i smaczne :) Jeśli Wam zostanie, podajcie maluchowi jako przekąskę następnego dnia :)
1 szklanka dyni Hokkaido obranej i startej na tarce o drobnych oczkach
1 małe jabłko starte na tarce o grubych oczkach
2 jajka
2 łyżki mąki (u mnie gryczana)
1 łyżka wiórków kokosowych
2 łyżki rodzynek
1 łyżka słodu (u mnie syrop daktylowy)
1 łyżka goji
cynamon, kurkuma
olej kokosowy lub inny do smażenia
Przygotowanie:
Wszystkie składniki dokładnie wymieszać i odstawić na ok. 15-20 min. Patelnię rozgrzać i posmarować olejem. Smażyć na średnim ogniu ok. 1 min. z jednej strony i niecałą minutę z drugiej :) Smakuje z jogurtem lub syropem klonowym, jeśli lubicie bardzo słodko ;)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz