piątek, 4 grudnia 2015
Pasta z fasoli adzuki
Prosta i szybka pasta do chleba lub placków, do której zrobienia zainspirował mnie przepis z bloga Smakoterapia. Nieco zmodyfikowałam i gotowe :) Zjedliśmy dziś z synkiem na drugie śniadanie z chlebkiem żytnim na zakwasie :)
Składniki:
Pół szklanki fasoli adzuki
3 połówki suszonych pomidorów
1 ząbek czosnku
1 łyżeczka soku z cytryny
2 łyżki oleju
1 ogórek kiszony
Opcjonalnie sól do smaku
Przygotowanie:
Fasolę wypłukać i namoczyć na noc. Gotować w tej samej wodzie ok. 45 min do miękkości. Wystudzic. Czosnek obrać i drobno pokroić, pomidory pokroić. Zblendować wszystkie składniki poza ogórkiem. Ja użyłam rozdrabniacza z ostrzem z literą S. Ogórka drobno pokroić i wymieszać z pastą. Doprawić do smaku solą i/lub cytryną :)
Inspiracja : blog Smakoterapia
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz