Składniki (na 1 porcję dla dziecka):
1 duże jajko od szczęśliwych kur
ćwiartka awokado
płaska łyżka masła
łyżka mleka roślinnego
szczypta przyprawy prowansalskiej lub innej
łyżeczka soku z cytryny
Przygotowanie:
Awokado obrać, pokroić w ósemki i skropić sokiem z cytryny. Zagotować wodę w większym garnku, włożyć do niego mniejszy garnek z cienkim dnem lub metalową miskę. W misce/małym garnku rozpuścić masło, wbić jajo, dodać mleko i przyprawy, rozbełtać i parować mieszając, aż się zetnie (kilka minut). Dodać pokrojone w niedużą kostkę awokado (pół ćwiartki), wymieszać i gotowe :) Drugą połówkę ćwiartki awokado położyć obok jajecznicy. Ja dodatkowo podałam z papryką i szpinakiem skropionym oliwą.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz