sobota, 12 grudnia 2015
Ciasteczka owsiane z bananem, rodzynkami i orzechami
Składniki (na ok. 15 ciasteczek):
2 dojrzałe banany
1 szklanka płatków owsianych
3 łyżki amarantusa ekspandowanego
4 łyżki zmielonych lub rozdrobnionych dość drobno migdałów lub innych orzechów
2 małe garście rodzynek
1/4 łyżeczki cynamonu
Przygotowanie:
Banany obrać i zblendować krótko razem z rodzynkami. Płatki rozdrobnić w rozdrabniaczu przez kilka sekund. Można pominąć i zostawić płatki nierozdrobnione. Połączyć wszystkie składniki i dobrze wymieszać. Wilgotnymi dłońmi formować kulki wielkości orzecha włoskiego, spłaszczać i układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec ok. 12-14 min. w 180 stopniach.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz