środa, 30 grudnia 2015

Placuszki bananowo-kokosowe


Szybkie, proste, słodkie, choć bezcukrowe placuszki sprawdzą się jako śniadanie, kolacja lub deser czy przekąska :)

Składniki (na ok 8 niedużych placuszków):
1 duży dojrzały banan
1 jajko
2-3 łyżki wiórków kokosowych
2 łyżki goji
3 łyżki płatków owsianych
2 łyżki mąki orkiszowej, gryczanej, kukurydzianej lub innej (u mnie gryczana)
spora szczypta cynamonu
olej kokosowy lub inny do smażenia

Przygotowanie:
Banana rozgnieść widelcem, dodać jajko, wymieszać, cynamon, wiórki, goji, płatki, mąkę i wszystko dokładnie wymieszać. Rozgrzać patelnie, posmarować olejem, poczekać chwilę, aż się rozgrzeje. Nakładać łyżką nieduże placki lekko spłaszczając. Smażyć ok 1 min. z jednej strony, z drugiej niecałą minutę.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz