czwartek, 10 grudnia 2015

Kasza jaglana z warzywami i awokado


Składniki:
3 łyżki kaszy jaglanej
1 nieduża marchewka
1 nieduża pietruszka
kawałek kalafiora
2 łyżki puree z dyni lub kawałek świeżej 
szczypta przyprawy prowansalskiej lub inne zioła
spora łyżka masła
kawałek awokado
sok z cytryny

Przygotowanie:
Kaszę uprażyć i zalać gorącą wodą. Gotować ok. 5 min. Marchew i pietruszkę obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach, kalafiora i dynię (jeśli używamy świeżej) drobno pokroić. Dodać warzywa i zioła do gotującej się kaszy, w razie potrzeby uzupełnić wodę. Gotować jeszcze ok. 10-15 minut, nie mieszając i nie podnosząc pokrywki. Po ugotowaniu dodać masło i puree z dyni, na wierz połozyć awokado, skropić sokiem z cytryny :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz