piątek, 4 grudnia 2015

Krem z dyni z wiórkami kokosowymi



Jeszcze jedna wersja kremu z dyni do kolekcji :) Bardzo podobna do tej. Połączenie dyni z kokosem to dla mnie para idealna! :) Polecam! :)


Składniki:
1 średnia dynia hokkaido
1 mała cebula
2 ząbki czosnku
3 łyżki wiórków kokosowych
3 łyżki śmietanki (u nas migdałowa)
Przyprawy (po szczypcie): curry, czerwona papryka, kurkuma, kmin rzymski
Pestki dyni

Przygotowanie:

Wydrążyć pestki i dynię pokroić w dużą kostkę. Zalać gorącą wodą tak, by ledwo przykrywała dynię. Dodać posiekaną cebulę, drobno pokrojony czosnek, przyprawy i gotować aż dynia będzie prawie miękka. Dodać wiórki i gotować jeszcze kilka minut. Odlać pół kubka zupy, wymieszać ze śmietanką i powoli wlewać do zupy mieszając. Zmiksować na gładki krem, wlać do miseczek, posypać pestkami dyni, najlepiej prażonymi :) Smacznego! :)

Tutaj nieco inna wersja kremu z dyni :)



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz