sobota, 31 października 2015
Jajecznica z kapustą pekińską, imbirem i suszonymi pomidorami
Jaka to wygoda, że maluch je to samo co rodzice :) Dziś po raz pierwszy zjadł z nami smażoną jajecznicę, do tej pory robiłam na parze, ale nie przepadał. Dzisiejsza mu zasmakowała :) Rodzicom też!
Składniki (dla 2 dorosłych i dziecka):
5-6 jajek od szczęśliwych kur
2 suszone pomidory
garść pokrojonej kapusty pekińskiej
ok. 0,5 cm imbiru (lub więcej, jeśli lubicie)
olej kokosowy do smażenia
ulubione pieczywo i inne dodatki, u nas pomidor i awokado
Przygotowanie:
Na patelni rozgrzać olej kokosowy, dodać imbir i kapust, chwilę smażyć, dodać pomidory, jajka, wymieszać i smażyć do uzyskania ulubionej konsystencji. U nas zawsze robi to tatuś :) Po nałożeniu posypałam chia. Do tego chlebek 100% żytni na zakwasie z eko masłem i awokado oraz pomidorek.
Inna wersja podania tego dania :)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz