środa, 28 października 2015
Placuszki z cukinii
Placuszki z cukinii, bułeczka czysto żytnia z awokado, ogórek kiszony, papryka i pomidorek koktajlowy z czarnuszką - taki wybór bobas miał dziś na kolację :)
Składniki (na 10 mini placków):
½ małej cukinii
3 łyżki mąki orkiszowej
1 jajko
Łyżka natki pietruszki
1 łyżka płatków drożdżowych (opcjonalnie, ale nadają przyjemny delikatny serowy posmak)
1 mały ząbek czosnku
½ łyżeczki przyprawy prowansalskiej
Olej do smażenia, najlepiej kokosowy
Przygotowanie:
Cukinię obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach, wymieszać z odrobiną soli i odstawić na kilkanaście minut, żeby puściła sok. Po tym czasie dobrze odcisnąć, najlepiej na sicie, wymieszać z resztą składników. Rozgrzać patelnię, posmarować olejem i usmażyć na złoty kolor.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz