piątek, 30 października 2015
Brokuł w prażonych ziarnach i gulasz z soczewicy
Gulasz z soczewicy odgrzewany smakuje równie dobrze jak świeży :) Żeby nie było nudno i monotonnie, uparowałam brokuła i podałam z "sosem" z prażonych pestek dyni i słonecznika z olejem lnianym i płatkami drożdżowymi.
"Sos" do brokuła:
1-2 łyżki prażonych pestek dyni i słonecznika (dla maluszków poniżej roku zmielonych)
1 łyżeczka płatków drożdżowych
3-4 łyżki oleju lnianego.
Wszystkie składniki dobrze wymieszać - można umieścić w słoiku, zakręcić i porządnie potrząsnąć. Wymieszać z różyczkami brokuła. Pestki niestety trochę się zlepiają, ale łatwo można je rozdzielić :)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz