niedziela, 5 czerwca 2016

Ciastka z pulpy migdałowej


Składniki:
Pulpa pozostała po zrobieniu mleka migdałowego
2 łyżki rodzynek
1 dojrzały banan
Ok. 1/2 szklanki płatków owsianych
2 czubate łyżki płatków amarantusowych (może być amarantus ekspandowany lub można pominąć)
2 czubate łyżki białego sezamu
3 łyżki oleju
Opcjonalnie 1 łyżeczka ekstraktu ze stewi lub innego zdrowego słodzidła, jeśli lubicie bardzo słodko
Opcjonalnie czarny sezam do posypania ciasteczek z wierzchu

Przygotowanie:
Banana umyć, obrać i rozgnieść widelcem. Dodać pozostałe składniki i krótko i bardzo lekko zblendować.  Uformować ciasteczka, piec na blasze wyłożonej papierem do pieczenia 15 min. w temperaturze 180 stopni. Pozostawić do całkowitego wystygnięcia.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz