czwartek, 2 czerwca 2016

Smoothie szpinakowo-truskawkowe





Gotowe do blendowania :)
Kiedy piszę ten post, sezon truskawkowy w pełni :) Mam nadzieję, że się nimi zajadacie w sezonie, bo to bogate źródło wit. C., witamin z grupy B, a także mikro i makroelementów – wapnia, fosforu, żelaza, potasu i manganu. Jeśli macie dość truskawek w całości, dodajcie je do smoothie, np. takiego :)

Składniki (na 3 nieduże porcje):
1 bardzo dojrzały banan
1 bardzo dojrzałe mango
Spora garść dojrzałych truskawek (mogą być z szypułkami)
Spora garść świeżego szpinaku
1 łyżka nerkowców
Woda lub mleko roślinne (ok. 1/4 szklanki lub więcej, jeśli wolicie rzadszą konsystencję)

Przygotowanie:
Owoce i szpinak umyć. Banana i mango obrać ze skórki, rozdrobnić. Dodać pozostałe składniki i zblendować na gładkie smoothie. Gotowe :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz