piątek, 13 listopada 2015
Kasza gryczana z warzywami
To super łatwa propozycja na lekką kolację lub obiad :-)
Składniki:
Kilka pieczarek
1 cebula
1 marchewka
Kilka oliwek
Pół szklanki kaszy gryczanej (niepalona jest najzdrowsza)
Zioła (tymianek, majeranek, oregano lub inne)
Łyżka masła lub oliwy
Olej do smażenia
Sos sojowy lub sól dla dorosłych
Ser wegański lub inny
Przygotowanie:
Marchew obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Kaszę wypłukać i ugotować wraz z marchewką i ziołami. Cebulę podsmażyć, dodać pieczarki i dusić do miękkości. Wymieszać z ugotowaną kaszą i oliwkami, dodać oliwę lub masło, starty ser i podawać :-) Wersję dla rodziców posolić lub potraktować sosem sojowym, bo niepalona kasza gryczana jest trochę mdła w smaku, ale dobrze doprawiona smakuje świetnie :)
Zjadł prawie całą miseczkę :)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz