niedziela, 22 listopada 2015
Kanapki z pastą jajeczno-fasolową
Zaglądam do lodówki, a tam ugotowane na twardo jajo i trochę fasolki adzuki pozostałej z obiadu. Nic tylko zmiksować i pasta do chleba gotowa :) Doprawiłam do smaku i wyszło smaczne wysoko białkowe smarowidło :)
Składniki (na 3 porcje / pół małego słoiczka):
1 jajko ugotowane na twardo
2 łyżki ugotowanej fasoli adzuki
Pół łyżeczki musztardy
Kilka kropel soku z cytryny
1-2 łyżki oliwy
Odrobina soli (pominąć jeśli maluch ma poniżej roku)
Przygotowanie:
Wszystkie składniki zblendować lub zmiksować w rozdrabniaczu, doprawic do smaku wg gustu i gotowe :)
Podalam z żytnim chlebkiem, oliwkami i sałatką z kapusty pekińskiej, pestek dyni i oliwy.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz