czwartek, 2 lutego 2017

Czekoladowy mus lub smarowidło


A cóż to takiego? Doskonały deser lub smarowidło do naleśników czy placków gotowe w kilka minut! U nas dziś gościło razem z dyniowymi pancakes. Pycha! :-)

Składniki (1 porcja):
1/2 dużego dojrzałego banana
1/4 awokado
1 łyżka syropu daktylowego lub zblendowanych daktyli*
3 łyżki pulpy po zrobieniu mleka migdałowego (mozna też użyć mielonych migdałów plus kilka łyżek mleka roślinnego)
1 łyżka karobu
Orzechy włoskie do posypania

Przygotowanie:
Wszystkie składniki zblendować na gładką masę, posypać orzechami włoskimi, płatkami migdałowymi lub jeszcze czymś innym pysznym. Gotowe :)

*Daktyle namoczyć na noc lub kilka godzin, odlać nadmiar wody, zblendować, przechowywać w szczelnie zamkniętym słoiku w lodówce do 2 tygodni.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz